Diyarbakır Çınar'da 3 Kasım 2013 günü vurulduktan sonra tahnit işlemi yapılan leopar, Ankara'da sergilenmeye başladı. "Aman cam kırılmasın, saldırabilir" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, leoparın tahnit işçiliğini "Fevkalade, tebrik ediyorum" diyerek övdü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Ankara Sürmeli Otel’de düzenlediği Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte Diyarbakır’da öldürülen leopar da sergilendi. İstanbul ’da; DNA ve hücre örnekleri alınıp incelenen, ardından ABD’den getirilen özel cansız bir mankene 43 yıllık tahnit ustası İhsan Yey tarafından postu giydirilen leopar, otelin giriş bölümünde ilk kez görücüye çıktı.

Leoparın Türkiye ’de mi yaşadığı, İran’dan mı geldiği konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Eroğlu, tahnitlenmiş leoparın bundan böyle il ve ilçelere götürülerek eğitim amaçlı vatandaşlara gösterileceğini söyledi.

Eroğlu, yaban hayatı korumak için çok ciddi tedbirler aldıklarını ifade ederek, kaçak avlananlara Orman kanunları uygulayarak ağır cezalar verdiklerini kaydetti. Yakalanan bazı yabani hayvanlara çip takıp kelepçelediklerini, aç kalanlara ise özellikle kışın karadan ve havadan yemleme yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, bütün canlıları korumanın en önemli vazifeleri olduğunu dile getirdi. Eroğlu, tahnit işlemi yapılan leoparın işçiliğini ise “Fevkalade, tebrik ediyorum” diyerek övdü. (Radikal)