21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında Diyarbakır’da esnaflar iş yerlerine KürtçeVekirî (Açık) – Girtî (Kapalı)” duyuru levhaları astı.

Diyarbakır’da, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından başlatılan “Kürdistani kimliği yeniden inşa edelim” kampanyası kapsamında esnaflara, üzerinde Kürtçe “Vekirî (Açık) – Girtî (Kapalı)” ifadelerinin yer aldığı duyuru levhaları dağıtıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kapayapınar belediyeleri tarafından sözkonusu ilçelerin tümünde yürütülen çalışmaya DTK, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, (DESOB), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve KURDÎ-DER yöneticileri de katıldı.

imctv.com.tr'de yer alan habre göre, cadde ve sokakları dolaşıp esnaflara uyarı levhalarının yanı sıra üzerinde “Zimanê me hebûna me ye-Dilimiz varlığımızdır” yazılı afişler de verildi.

Çalışmadan büyük memnuniyet duyan esnaflar, dağıtılan afişleri ve uyarı levhalarını işyerlerinin kapı ve vitrinlerine asarak kampanyaya destek verdi.
Yürütülen çalışmalar sırasında esnaf ve yurttaşlara kentte, 21 Şubat günü saat 12,00’de Koşuyolu Parkı’ndan DTK binasına kadar yapılacak yürüyüşe dair davet bildirileri de dağıtıldı.