Diyarbakır'da 5 kuşaktan 415 torunu bulunan Şahi Tayurak isimli 98 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi. Yakınları, resmi kayıtlara göre 1919 yılında doğduğu belirtilen Tayurak'ın 130 yaşında olduğunu öne sürdü.

Sur ilçesinde yaşayan Şahi Tayurak, dün akşam saatlerinde oturduğu müstakil evinde ölü bulundu. 

Yaklaşık 20 gün önce iştahtan kesilen Tayurak'ın cenazesi, yakınlarının katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. 

5 kuşaktan 415 torunu bulunan, resmi kayıtlara göre 1919 doğumlu Tayurak'ın yakınları, yaşlı kadının 130 yaşında olduğunu öne sürdü.

EN BÜYÜK ÇOCUĞU 90, EN BÜYÜK TORUNU 70 YAŞINDA

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'in haberine göre, Tayurak'ın oğullarından Cemal Tayurak, annesinin beşinci kuşaktan torununu gördüğünü, üç yıl önce yaptığı bir hesaplamada toplam torun sayısının 415'i aştığını söyledi.

Tayurak "Üç yıl önce 415'ti ama şimdi kaç bilmiyorum. Yeni sayıyı tespit etmem için üç yıl önce yaptığım gibi tüm kardeşlerimi, kuzenlerimi, yeğenler ve torunlarının arayıp liste yapmam gerekecek. Ama üç yıl içinde en az 15 yeni torun daha doğduğunu ve bu sayının 430'u aştığını çok rahat ifade edebilirim." dedi.

Şahe Nine'nin en büyük çocuğu 90, en küçük çocuğu 60; en büyük torunu 70, en küçük torunu 2 yaşında.