Didim Kaymakamlığı'nın Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği binası hakkında yıkım kararı vermesinin ardından 9 Temmuz'da miting yapmayı kararlaştıran Didimli Aleviler mitingi iptal etti.

 

Çünkü, önce yıkım kararını tebliğ eden Kaymakamlık taşınmazın Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’ne tahsisi noktasında olumlu adımlar attı.

 

Mitingin iptal edilmesine ilişkin olarak Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada; “Kaymakamlığın 5 Haziran 2012 tarih ve 2117 sayılı yazısına istinaden almış olduğu yıkım kararı ile dernek yönetimimiz tarafından almış olduğumuz kararla 26 Haziran 2012 tarihinde basın açıklaması, 9 Temmuz 2012 tarihinde geniş kapsamlı bir miting kararı alınmıştır.

 

26 Haziran 2012 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasından önce Kaymakamlığın 25 Haziran 2012 tarih ve 2484 sayılı yazıları doğrultusunda Didim Belediye Encümenince taşınmazın derneğimize tahsisi Bakanlıktan talep edilmiş olduğundan; bu aşamada sorunun çözümü noktasında adımlar atıldığından, 9 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak olan mitingi geçici olarak erteleme kararı almış bulunmaktayız.

 

Ancak Cem evleri Alevilerin ibadethaneleri ve inanç merkezleri olarak Anayasal güvenceye kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm halkımıza duyuruyoruz. Bu konuda bize destek veren sivil toplum örgütlerine, siyasi parti temsilcilerine ve halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz” denildi.