Erzincan’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Destek Merkezi’nde kalan 21 Afgan çocuğun topluca ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün ise 11 gün önce kayıp çocuklar için ‘terör eylemlerinde kullanılabilir’ uyarısı yaptığı öğrenildi. Yerel basında ise söz konusu çocukların terör örgütü IŞİD’e katıldığı iddiaları yer aldı.

Ömer Keskin’in Zaman’da yer alan haberine göre valilikten yapılan açıklamada çocukların ‘çalışmak’ veya ‘Batı ülkelerine gitmek’ için kaçtığı öne sürüldü ve IŞİD’e katıldıkları iddiaları yalanlandı
Buna karşın Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik güçleri ile paylaştığı bilgi amaçlı geçilen yazıda kayıp Afgan çocukların isimleri tek tek sıralanarak, terör faaliyetlerine karşı ikazda bulunuldu. Yazıda, “Afgan uyruklu şahısların Çocuk Şube Müdürlüğü’nce kayıp çocuk olarak arandıkları, adı geçenlerin son dönemde ülkemizde yaşanan terör olayları göz önünde bulundurulduğunda terör örgütleri tarafından kullanılabileceğinin değerlendirildiği bildirilmiştir” denildi.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nuriye Kadan ise “Bu çocukların Türkçe bilmemeleri, tanımadıkları bir yerde bu kadar kolay bir şekilde ve hepsinin aynı anda kaybolmaları hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi.