ABD’de bilim insanları tarafından keşfedilen dinozor fosili büyük heyecan yarattı. 100 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fosil 4 tonluk ağırlığı ile dönemindeki diğer dinozorları gölgede bırakıyor.

ABD'de bilim insanları, şimdiye kadar hiç görülmemiş büyüklükte bir dinozor fosili keşfettiler.

4 ton ağırlığı ve 9 metreyi aşkın uzunluğuyla büyük yankı uyandıran etçil dinozor tahminlere göre bundan 100 milyon yıl önce yaşadı.

İngiliz “Nature Communications” dergisinde yayımlanan makaleye göre araştırmacılar ABD'nin Utah eyaletinde kalıntılarını buldukları dinozora “Siats meekerorum” adı verildi.

EN BÜYÜK ÜÇ DİNOZORDAN

Siats ismi, Amerika'nın yerlilerinden Ute halkının insan yiyen canavar hakkındaki bir efsanesinden geliyor. Dinozora ait kalıntılar, bu halkın yaşamış olduğu bölgede bulundu.

Carcharodontosaurus familyasının bir alt grubuna ait olan Siats, Kuzey Amerika'da keşfedilen en büyük üç dinozordan biri.

North Carolina Üniversitesi'nden Lindsay Zanno heyecanını “Yamaçta dev yaratığın kemiklerini bulduğumuzda ne kadar heyecanlandığımızı tahmin edemezsiniz” diyerek dile getirdi.

Araştırmacılar, bu dev dinozorun keşfedilmesiyle fosil araştırmalarında 30 milyon yıllık bir boşluğun kapandığını belirtiyorlar. (DW Türkçe)