İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde okuyan bir grup hayvansever öğrenci, sokak kedileri için strafordan ve ahşap malzemeden kedievleri yapıp okulda mama bağışı kampanyası düzenlediler.

Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde okuyan hayvansever öğrenciler Anıl İsmail Yılmaz ve Yusuf Duyar adındaki öğrenciler bu eğitim öğretim yılının başında “Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu” adında bir komisyon kurarak okulda örgütlendiler. Komisyon olarak ilk önce değişik tiplerde kedievleri tasarlayan iki öğrenci, daha sonra okulda eskiden fizik laboratuvarı olarak kullanılan ve şimdi atıl vaziyette olan yerde tasarladıkları kedievlerini imal etmeye başladılar. Hayvansever öğrenciler kedievlerini yaparken bir taraftan da okulda kedi maması bağışı kampanyası başlattılar. Kampanyaya yoğun katılım olduğunu söyleyen kedievi projesinden sorumlu biyoloji öğretmeni Tülay Erkan, hayvansever öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek şöyle dedi:

“Daha sonra yaptığımız kedievlerini ve topladığımız mamaları Cerrahpaşa semtinde ihtiyaç olan yerlere bıraktık. Öğrencilerin başlattığı bu proje sayesinde okul civarındaki pek çok kedinin yaşamına dokunduğumuzu ve hayatlarını olumlu yönde değiştirdiğimize inanıyorum. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Umarım gösterdikleri çabalar hayvanlara duyarsız insanlara ve diğer okullara örnek olur.”

Haber: Osman Akyol