Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü düzenlenen törenle alan küçük İskender: “Tahmin edersiniz ki çocukların öldüğü bir ülkede yaşamak, yazmak anlamsız geliyor bazen.” Ölmek, ödül almaktan büyük bir iş!


Bu yıl yedincisi düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü "Türk Şiiri'ne getirdiği özgün soluk ve şiir dilinin geliştirilmesinin yanı sıra otuz yıl boyunca tavrındaki tutarlılık" sebebiyle şair küçük İskender'e verildi.

Pera Palas'ta düzenlenen ödül töreninde Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, kısa bir açılış konuşmasının ardından sahneyi Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin’e bıraktı. Harun Tekin’in mini konserinden sonra da ödül törenine geçildi.

Edebiyat ve sanat dünyasının pek çok ismin hazır bulunduğu törende, küçük İskender ödülünü, Seçici Kurul üyesi Feride Çiçekoğlu’nun elinden aldı.

Ödülünü alan küçük İskender: Normalde huyum olmayan bir şeydir konuşma notu oluşturmak... Fakat bu ödül beni çok heyecanlandırdığı için söylemek istediklerimi unutmak istemedim. Tahmin edersiniz ki çocukların öldüğü bir ülkede yaşamak, yazmak anlamsız geliyor bazen. Ben bu ödülü o çocuklar için alıyorum demek isterdim. Ama ölmek, ödül almaktan büyük bir iş!

Her yıl değişen Jüri Başkanı ile farklı bir kimlik yansıtan Erdal Öz Edebiyat Ödülü, önümüzdeki yıl Feride Çiçekoğlu’nun başkanlığında gerçekleşecek. Bu yıl jüriye katılan yeni üye isim ise eleştirmen-yazar Asuman Kafaoğlu-Büke olacak.