Şırnak'ın Cizre ilçesinde gösteri yapan gençlere müdahale edip etrafa ateş açarak 4 kişinin yaralanmasına neden olan 2 polis gözaltına alındı.

ANF'nin haberine göre, Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde protesto gösterileri yapan gençler Yafes Mahallesi'nde yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı.

Park Sokak'ta sivil bir araçla olay yerine gelen polisler gençlerin üzerine araç sürüp 17 yaşındaki Sinan Saltukalp'ı ezerken, araçtan inerek rastgele etrafa ateş açtı.

Açılan ateş sonucunda  Abdullah Onanç (40) ve eşi Meryem Onanç (45), Özgür Tok (12), Nahide Ürper (32)  adlı kişileryaralandı. Yaşanan olayın ardından sivil polisler olay yerine gelirken yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Araçla ezilen 17 yaşındaki Sinan Saltukalp'ın durumunun ağır olması nedeniyle Batman'a kaldırılırken diğer yaralılardan Abdullah Onanç ve eşi Meryem Onanç ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Göğsünden yaralanan 12 yaşındaki Özgür Tok ve sırtından kurşunla yaralanan Nahide Ürper'in (32) ise ameliyata alınacağı öğrenildi.

Polisin saldırısı ardından olay yerinde çok sayıda MKE menşeli boşkovan bulunurken, görgü tanıklarından Abdullah Onanç, beyaz bir aracın rastgele etrafa ateş açtığını söyledi. Silah sesleri üzerine evinin balkonuna çıktığında beyaz bir otomobilden inen sivil iki kişinin etrafa ateş açtığını kaydeden görgü tanıklarından Şükrü Yaşar ise ateş açanların daha sonra aynı araçla olay yerinden ayrıldıklarını söyledi.

Polisin saldırısı sonrasında yaralıların tedavisi devam ederken, olaya karışan iki polisin gözaltına alındığı bildirildi.