İkinci Dünya Savaşı sırasında cephede savaşırken bastığı bir bubi tuzağının patlaması sonucu bacağına onlarca şarapnel saplanan ve tehlikeli olacağı gerekçesiyle şarapnel parçalarının çıkarılmaması nedeniyle tam 70 yıl boyunca vücudunda bu metallerle yaşayan Ronald Brown 94 yaşında hayata veda edip cesedi krematoryumda yakılınca ailesi büyük bir sürprizle karşılaştı.

 

Krematoryum yetkilileri cesedi yaktıktan sonra Brown’ın yakınlarına içinde küllerinin bulunduğu bir kavanozla beraber ayrıca bir avuç dolusu metal teslim ediverdi. Neye uğradıklarını şaşıran aile, bunların Brown’ın İkinci Dünya Savaşı’ndan vücudunda kalan şarapnel parçaları olduğunu ancak sonradan hatırlayabildi.

 

Brown İkinci Dünya Savaşı’nda İngiliz East Yorkshire Alayı’nda görev yaparken, Fransa cephesinde bir bubi tuzağına basmış ve bombanın patlaması sonucu bacağındaki yaralarla tam iki kilometre sürünerek kurtulabilmişti. Savaş anılarından söz etmeyi hiç sevmeyen Brown, iki kızına da dizindeki sızılardan söz etse de şarapnel parçalarından hiç konu açmamıştı.

 

Annelerinin anlattığı kadarıyla babalarının bacağında sadece bir kurşun parçası olduğunu sanan iki kız, küllerin yanında bir avuç dolusu metali görünce neye uğradıklarını şaşırdı.