Türkçe anlamı ‘düşünce’ olan Guşıp, çıkarken şöyle diyordu: “Tektipleşmeye direnen bir tarafı var illaki Guşıps’ in, öncelediği şey, kendi kimliğiyle dünyalı olmak. Dünya meselelerini irdelerken yaşanılan coğrafyaya bir Çerkes perspektifi sunabilirse, bu da Guşıps’ın tek madalyası olacak herhalde.”

Aralık ayında yayın hayatına başlayan Guşıps İnternet Dergisi'nin Şubat Ayı Dosya Konusu ‘Göç, Çerkes Modernleşmesi ve Kimlik Krizi’.

Çerkesler'in köyden kente göç süreçlerinde yaşadıkları kimlik krizlerine odaklanan dosyada Prof. Dr. Ayhan Kaya ile Türkiye'de Modernleşme Süreci, Çerkesler'in kimlik sorunları ve çözüm önerileri üzerine detaylı bir söyleşi yer alıyor.

Kentleşme süreçlerinden Çerkesler'in nasıl etkilendiğinin fotoğrafını çekmeyi hedefleyen Guşıps Çerkes toplumunun farklı kesimlerinden görüştüğü bireyler üzerinden, kimlik krizinin etkilerini okumayı hedefliyor.

Guşıps'ın Şubat Ayı Konuk Yazarı ise Etyen Mahçupyan. Çerkes İmgesi, Yeni Anayasa, Demokratlık, Demokrasi ve Kimlik Siyaseti ekseninde gerçekleştirilen söyleşide Etyen Mahçupyan, Türkiye'de yaşanan süreçleri ve Çerkesleri alışılmamış bir üslupla ele alıyor.

Kafkasya, Türkiye ve Diaspora gündeminden haberlerin de takip edilebildiği Guşıps'ın Köşe Yazarları her hafta farklı konuları köşelerinde kendi perspektiflerinden okuyucularıyla paylaşıyor. (Demokrat Haber)

www.gusips.net