Kartal’daki özel Avicenna Umut Hastanesi’nde Abdülkerim Karakaş adlı doktorun, 2,5 yaşındaki Çayan Güney bebeği adı nedeniyle muayene etmeyi reddettiği iddia edildi

İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan özel Avicenna Umut Hastanesi'nde skandal bir olaya imza atıldı. İddiaya göre bir doktor, 2,5 yaşındaki bebeği adı Çayan Güney olduğu için muayene etmedi.

‘Bu isimde bir hastaya bakamam’

Kartal’da yaşayan Sinem-Düzgün Şirvan A. çiftinin 2,5 yaşındaki oğulları Çayan Güney A. 8 Aralık cum sabahı ateşlendi. Anne Sinem A. Da özel Avicenna Umut Hastanesi’ni arayarak randevu almak istedi. İddiaya göre, hastane santrali tarafından uzman doktor Abdülkerim Karakaş’ın asistanına aktarılan Sinem A., bir iki dakika telefonda bekletildikten sonra “Bu isimdeki bir hastaya bakamayacakları” yanıtını aldı. Nedenini soran Sinem A.’ya, “11.30’da hastanede olabilirseniz yüz yüze söyleyebiliriz” denildi.

Sinem A. da oğlu Çayan Güney’i alarak hastaneye gitti. Bu kez de doktorların cuma namazında oldukları ve beklemeleri gerektiği söylendi. Yaklaşık iki buçuk saat bekleyen Sinem A. doktor Abdülkerim Karakaş tarafından bir türlü kabul edilmedi.

Hasta hakları temsilcisiyle görüşen Sinem A., “Bu isimdeki hastaya bakmamak ne demek? Böyle mazeret mi olur?” diye sorduğunda, hasta hakları temsilcisi “Dr. Abdulkadir Karakaş çocuğunuzu muayene etmeyi kabul etmiyor ve mazeret de sunmuyor” diye yanıt aldı.

Bakanlık: Başhekime şikâyet edin

Doktor Abdülkerim Karakaş’a ulaşmayı başaramayan anne Sinem A. oğlu Çayan Güney’le birlikte evine döndü. Olaydan haberdar olan baba Düzgün Şirvan A. Sağlık Bakanlığı’nı arayarak durumu anlattı ve şikâyetçi oldu. Bakanlık ise aileye “Sözünü ettiğiniz yer bir özel hastane, bize değil hastanenin başhekimliğine şikâyet edin” yanıtını verdi.

Kaynak: BirGün