İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, veganların insan vücudunu bilmediğini söylerken "Veganlar uçlarda yaşıyor. Ben uçlara karşıyım kardeşim" dedi.

Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına da karşı çıkarak "Nereye uzuyor insan ömrü Allah aşkına? Kandırılıyorsunuz efendim. Kan-dı-rı-lıyor- su-nuz! İnsan ömrünün uzadığı falan yok" iddiasını dile getirdi. "İngiltere, Amerika, Fransa hepsi endişe içinde" diyen Karatay, “Çocuklarımız bizden daha kısa ömürlü olacak” diye. Neredeyse bütün çocuklar, gençler hasta. Gençlerin hepsi sorunlu" dedi.

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan Karatay, veganlar tarafından 'hayvan sömürüsü' olarak nitelendirilen konular hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Karatay, veganlar hakkında şu yorumu yaptı:

Veganlara karşıyım. Vejetaryenler ayrı, o bir felsefedir. Vejetaryenler kendilerine iyi bakıyorlar. Ama veganlar, insan vücudunu bilmiyorlar. İnsan vücudunun yalnız bitkisel şeyleri öğütecek bir kursağı yok. “Hayvanlar böyle besleniyor” diyorlar. E, çünkü hayvanların kursağı, yani ikinci bir mideleri var. İnsanda bu olmadığı için bağışıklık sistemi çöküyor. Yumurta yemiyorlar mesela. Niye? Tavuk yumurtluyor, biz onu yiyoruz. Tavuğu öldürmüyoruz ki. Süt içmiyorlar. O hayvan o sütü zaten kendi bebeği için üretiyor. Hayvana zararımız var mı burada? Veganlar uçlarda yaşıyor. Ben uçlara karşıyım kardeşim.