Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla halk kütüphanesi bahçesine içi bölmeler halinde oyularak kitaplarla donatılan ağaçlar, büyük ilgi topladı.

 

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz, Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi işbirliğinde hayata geçirdikleri çalışmayla, ilçe halkının farklı kitaplara ulaşarak okuma alışkanlıklarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Söz konusu uygulamayı ilk olarak Almanya'da gördüğünü ve ilçelerinde de böyle bir hizmetin faydalı olacağını düşündüklerini vurgulayan Deligöz, "Kaymakamlığımızın da destekleri ile bu ilginç çalışmayı ilçemiz kütüphanesinin bahçesinde yapmayı kararlaştırdık" dedi.

 

Uygulama aşamasında iri gövdeli 3 adet sarıçam ağacının içinin bölmeler halinde oyularak kitaplık şekli verildiğini ifade eden Deligöz, daha sonra bu ağaçları kütüphane bahçesine taşıdıklarını ve uygun görülen yerlere yerleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Almanya'nın Berlin eyaletinde gördüğüm bu ilginç uygulamayı ilçemizde de hayata geçirmenin sevincini yaşıyorum. Yaptığımız kitaplıklara yaklaşık 200 değişik türde kitap bulunuyor. Amacımız okumaya olan ilginin artırılmasının yanı sıra kitabın çıkış noktasını da vurgulamak. Bu uygulama ilçe halkı tarafından da benimsendi. Kısa sürede insanlar buraya yoğunlaştı."

 

Deligöz, söz konusu çalışmayı mesire alanlarında da hayata geçirerek yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi Müdürü Hamdi Dündar ise söz konusu projenin okuma alışkanlığı üst seviyede bulunan vatandaşların beğenisini kazandığın ı söyledi.

 

Vatandaşın kayıt işlemi yaptırmadan değişik türde birçok kitaba ulaşma imkanına kavuştuğunu vurgulayan Dündar, "Vatandaşlar okumak istediği kitabı buradan alıp istediği sürede geri bırakabiliyor. Vatandaşlara kitap sevgisini aşılamak için bu projenin yararlı olacağı inancındayım" dedi.

 

Dündar, vatandaşın okuduğu ve başkalarının da okuması gerektiğine inandığı kitapları proje kapsamında bu kütüphanelere bırakabileceğini kaydetti.

 

İlçe halkından Fazlı Taştan, kitap okumayı seven birisi olduğunu ve ayda yaklaşık 5 kitap okuduğunun altını çizerek, "Adını çoğu kimsenin bilmediği bir Anadolu beldesinde böyle bir projenin uygulanması ince düşünülmüş güzel bir fikir. Bu hizmeti vatandaşlara sunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. (Dünya Bülteni)