Grevdeki Greif işleri bu sabah Boğaziçi Köprüsü’nü trafiğe kapatarak eylem yaptı. 12 Greif çalışanı sabah saatlerinde “Greif’de direniş kazanacak. Patron, sendika işbirliğine son” yazılı pankartla Boğaziçi Köprüsü’ndeydi. İşçiler basın açıklaması yaptıktan sonra polislerce gözaltına alındı.

Greif işgali 53. gününde. İşgal, Greif grubuna bağlı Sunjüt işletmesinin Hadımköy ve Dudullu’daki Fabrikası’larında toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlanamamasıyla başladı.

Dünyanın en büyük endüstriyel ambalaj üreticisi Amerikan menşeli Grief Şirketi 2010'dan beri Sunjüt adı altında üretim yapıyor. Grief işçileri temel olarak çuval üretiyor.


Bianet'te yer alan habere göre Grevdeki Greif işçilerinden Engin Yılgın, Dudulu Fabrikası’ndaki direniş iki hafta kadar önce işçilerin taleplerinin karşılanmadığı protokolün imzalanmasıyla sonlandı.

Süreç komite ile yürütülüyor

Engin Yılgın üyesi oldukları DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası (Tekstil İş) ile aralarındaki problemlerin devam ettiğini, DİSK ile görüşülerek bir komite kurulduğunu anlattı.

Yılgın: “Tekstil-İş sendikası bu süreçte işçilerin mücadelelerinin yanında yer almadığı gibi, olumsuz tutumlar sergiledi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile mücadeleyi sahiplenmesini ve Tekstil-İş’in tutumuna tavır almasını görüştük. DİSK Genel Başkanı’nın da aralarında olduğu bir komite kuruldu. Komitede DİSK yöneticilerinin yanı sıra Tekstil-İş Yöneticileri ve işçiler var. Süreç DİSK öncülüğünde kurulan bu komite ile sürdürülecek" dedi.