Beyoğlu’nda çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle sokakta yaşayan evsizlerin durumuna dikkat çekmek için eylem yaptı.

‘Birimiz üşüyorsa herkes üşür’ sloganıyla gerçekleştirilen eyleme katılanların sabaha kadar Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yapacakları belirtildi.

Çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 50 kişi, saat 22.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. Grup, kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle, sokakta yaşayan evsizlerin barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla ‘Birimiz üşüyorsa herkes üşür’ sloganıyla eylem yaptı.



'Evsizler villalara’, ‘Üşüten devlet istemiyoruz’, ‘Bir kişi üşüyorsa herkes üşür’, ‘Aç olan komşundan kaçamazsın’, ‘Van minute biz de sizinle üşüyoruz’, ‘Hava -5 insanlık ölüyor’, ‘Herkes bir yatağı hak eder’, ‘Devlet evsizlere sahip çık’ yazılı dövizler taşıyan grup, Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan ortak basın açıklamasında, İstanbul'da 7 bin ile 10 bin arasında, Türkiye genelinde ise 70 bin kişinin evsiz olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, sokakta yaşayan vatandaşlar için 81 ilde de ev, yemek ve nitelikli barınma imkanı verilmesi gerektiği vurgulandı.

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da eyleme destek verdi. Bekaroğlu, “Bu eylemin amacı, bu insanlara bir eşdurum, empati yapmak, onların varlığını hatırlatmak. Eğer biz bu şehirde yaşıyor ve bir insan donarak ölüyorsa, aslında insanlığımız donarak ölüyor, hepimiz ölüyoruz ve farkında değiliz.” şeklinde konuştu.

Grup, evsizlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı’nda sabaha kadar oturma eylemi gerçekleştirdi.