Sıcaktan bunalan sokak hayvanlarını biraz olsun serinletmek, bir canı kurtarmak için sokaklara bir kap su da siz koyun.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığından insanlarla birlikte sokak hayvanlarının da etkilendiği bu günlerde, hayvansererlerin düzenlediği "Bi kap su" kampanyalarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 
Gebze’de çeşme başında birisinin gelip musluğu açmasını bekleyen ve sürekli miyavlayan kedinin, onun susadığını anlayan bir gencin musluğu açmasıyla akan sudan içmesi görenleri duygulandırdı.

Gebze’nin Hacı Halil Mahallesi’nde hayrat olarak yaptırılan ’Yalız Çeşmesi’nin yanında, dün akşam sürekli mivavlayan bir sokak kedisini gören Sezai Aydemir, hayvanın susadığını anlayarak bir kaba su koyup içirmek istedi. Ancak uzun süredir susuz kaldığı anlaşılan kedi, musluk açılır açılmaz kaba su konulmasını beklemeden akan sudan içmeye başladı. 

Bu tablo Sezai Aydemir ve yanında bulunun arkadaşlarını duygulandırırken, özellikle insanların bile ellerinde su şişesiyle gezdiği bu sıcak havalarda, evlerin ve işyerlerinin önüne sokak hayvanları için bir kap su konulmasının ne kadar hayati önem taşıdığını da ortaya koymuş oldu. (Posta)