Bir grup eşcinsel aktivist, transseksüellerden ayrışmak için imza kampanyası başlattı.

gzone.com.tr sitesinin haberine göre, lezbiyen, gay, biseksüel, trans ve interseks bireylerin oluşturduğu kitleyi kısaca tanımlamak için kullanılan LGBTİ’den “T”nin çıkartılması için grup eşcinsel aktivist, sosyal sorumluluk ağı olarak bilinen Change.org üzerinde imza kampanyası başlattı.

Transseksüel dünyasının LGBTİ’ye göre “çok agresif” olduğunu, transseksüel haklarının konuşulmasının LGBTİ’yi geriye attığını öne süren kampanya kurucuları, aynı zamanda LGBTİ konulu içerik üreten sosyal ağlardan da transları dışlamasını istiyor.

Konunun muhataplarından biri olarak gösterilen GLAAD örgütü, açılan bu imza kampanyasına olumsuz yanıt verdi ve “ayrımcılık yapmak yerine beraber ayakta durmalı ve savaşmalıyız” vurgusu yaptı. Kampanyayı imzalayanların sayısı ise şimdilik bini geçti.

Haberi duyuran gzone.com.tr sitesi ise, bu kampanyaya katılmadığını belirtti ve şu açıklamaya yer verdi:

“Türkiye’nin bu konuda uzmanlaşan yayın organlarından biri olarak söylemek isteriz ki translar da savaşımızın bir parçasıdır ve translar özgürleştikçe LGBTİ dünyası daha da özgürleşecektir. Bizler trans görünürlüğünü genişletecek içerikler üretmeye devam edeceğiz…”