Mersin’de geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen bir gösteri sırasında yüzüne ve ağzı içine yakın mesafeden gaz sıkılması sonrasında kansere yakalanan ve kısa süre içinde konuşma yetisini kaybeden Mehmet İstif, olay günü gaz silahını kullanan polisin bulunması talebiyle cumhuriyet savcılığına başvuruda bulundu. İstif, müdahale emrini veren Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de cezalandırılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan’ın geçen Haziran ayında gerçekleşen Mersin ziyaretini protesto eylemleri sırasında biber gazına maruz kaldıktan sonra ağız içi kanserine yakalanan, zorlu tedavi sürecinde hayatı altüst olan Mehmet İstif, sorumluların açığa çıkarılması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. İstif, konuşamadığı için şikâyetini el yazılı dilekçe ile iletti.

İstif dilekçesinde, 20 Haziran akşamı Forum Mersin önünde düzenlenen eyleme katıldığını, kask numarasından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu anladığı bir polis memurunun eylem boyunca kendisini takip ettiğini ileri sürdü. 

İstif, müdahale emrinin verilmesinin ardından söz konusu polis memurunun elindeki gaz silahıyla, yaklaşık 40 santimetre mesafeden yüzüne ve ağzına uzun süre gaz sıktığını anlattı. İstif dilekçesinde, olay günü gözaltına alınabileceği endişesiyle doktora gidemediğini, daha sonra hastaneye başvurduğunda önce ağız içi bakterisi, daha sonra kanser teşhisi konulduğunu anlattı.

İstif, “Bu şekilde uyguladığı etkili eylem ile benim kanser olmama neden olan, yahut bu durumu tetiklemiş olan ilgili polisin tespitini ve hakkında yasal işlem yapılmasını, ayrıca ona etkili eylem emri veren Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

'ZİHNİM DİM DİK AYAKTA'

Mehmet İstif, kanser tedavisiyle ilgili süreci ve şu an yaşadığı sağlık sorunlarını ise sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden arkadaşlarına anlattı. İstif mesajında şunları yazdı:

“Öncelikle 8 aydır süren tedavi 3-4 ay daha sürecek. Dilim damağıma yapıştığı için kullanma oranın yüzde 0. Uzun süre yoğun olarak ışın tedavisi aldığım için çenem eklem yerlerinden kaynadı ve hareket ettiremiyorum. Dilimin her yanı kist ve irin kaplı. Çenemin sol altında oluşan 3 delik sürekli akıntı yapıyor ve maalesef kanser oraya yayılmış durumda. Boğazım ve boğazımdan geçen 3 damar tıkanmış durumda, bu nedenle nefes alamıyorum ve her an acil ameliyata alıp nefes almamı sağlayacak bir delik açabilirler. Çenemin alt sağ tarafında 7-8 tane küçük kist oluştu. Kısacası dostlar vücudum iflas etmek üzere. Ama yüreğim ve zihnim dimdik ayakta.” (Cumhuriyet)