Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı, içinde Ermeni Mezarlığı'nın da bulunduğu 37 bin 500 metrekarelik arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı.

 

Hükümetin azınlık mallarının iadesiyle ilgili kanun hükmünde kararnamesiyle birlikte mülkler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile azınlık vakıfları arasındaki protokollerle iade ediliyor. Bunun son örneği olan İBB ile Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı arasındaki davanın sonucunda mahkeme tapunun da vakıf adına tesciline karar verdi.

 

Vakıf Başkanı Varujan Mağatyan, "Yıllardır beklediğimiz bir karardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını temyiz edecek. Ancak temyiz sürecinin de lehimize sonuçlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu. İmar izni olmayan arazi, mesire alanı olarak kullanılıyor.

 

“80. Yıl Anıtı ve Şehitlik” olarak bilinen 37500 m² arsa üzerine Beykoz Belediyesi seyir terası kurmayı planlıyordu…

 

Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı 37.500 m² Beykoz Ermeni Mezarlığı’nı Vakfa iade edilmesi için açtığı davayı kazandı.

 

Vakıf Başkanı Varujan Mağatyan, “Davanın sonucu hepimizi mutlu etti… Ancak bildiğiniz gibi mahkeme masrafları çok yüksek bu meblağı karşılayacak gücümüz yok, bu yüzden mahkeme masrafları karşılığında mülkün üst kulanım hakkını Surp Pırgiç Hastanesi Vakfına devrettik… Nihayetinde dava lehimize sonuçlandı ve toplumumuza 37.500 metrekarelik bir arsa kazandırdık… Surp Pırgiç Hastanesi vakfı yöneticilerine müteşekkiriz, darısı diğer vakıflarımızın başına” dedi.