Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle katledilen Berkin Elvan, ölümünün birinci yıldönümünde İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen eylemlerle anılırken, geçen yıl başlatılan Berkin Elvan eğitim burs programı için destek çağrısı yapıldı.

Burs programının koordinatörlerinden Hülya Kartal, Amerika Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin geçen yıl Berkin Elvan adına başlattığı eğitim burs programının, Dernek’ten bağımsız olarak bu yıl da devam ettiğini açıkladı.

Kartal, Demokrat Haber’e yaptığı açıklamada, Berkin Elvan’ın katledilişinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına ragmen, faillerin ve Berkin’in katilinin hâlâ yargı önüne çıkartılmadığına dikkat çekti.

Kartal açıklamasında, Berkin Elvan adına eğitim başlatılan burs programı kampanyasına destek çağrısı yaptı.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR OKULA GİDEBİLSİN DİYE”

Kartal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün 11 Mart.  Berkin Elvan aramızdan alınalı tam bir yıl oldu.

Berkin çocuk, Gezi protestoları sırasında, Haziran 2013’te Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıkmış ve polis tarafından evinin bir üst sokağında başının arkasından gaz fişeği ile vurulmuştu. Halk tarafından Okmeydanı Hastanesi’ne kaldırılan Berkin çocuk, aylarca yoğun bakımda kalmıştı.

Yoğun bakımda kaldığı 268 gün boyunca bizlere ‘ümit’ vermişti. Berkin uyanacak, okula gidecek ve halk kazanacaktı. İyiler kazanacaktı. Ama olmadı. Daha 14 yaşında olan küçük bedeni, kendisine “terörist” diyen, “Vurdurma emrini ben verdirttim” diyerek övünen büyük kine ve kirliliğe yenik düştü. 11 Mart 2014’te aramızdan alındı. Gezi direnişinin umudu, gözlerini bir daha açmamak üzere kapadı ve bayrağı bize verdi.

Peki, biz bu son bir senede neler yaptık? Gezi ruhuna ve halkların kardeşliğine inananlar. Berkin’e umudun çocuğu diyenler olarak.

Bunları unuttuk. Hem de haksızlık, hırsızlık, arsızlık, şiddet, cinayet bu kadar açık yapılıyorken. Yine birbirimize düştük, karaladık…

Bugün Berkin çocuğun birinci ölüm yıldönümü. Katilleri hâlâ yargı önüne çıkarılmadı. Ne dosyanın nerede olduğu belli, ne de mahkeme tarihi.

Berkin’in gidemediği okula, ihtiyaç sahibi çocuklarımız gidebilsin diye, Gülsüm ve Sami Elvan’ın izni ve devam eden manevi desteğiyle, Ağustos 2014’te Berkin Elvan Eğitim Bursu’nu kurduk. Berkin’i geri getirmemiz mümkün değil, ama sizlerin desteğiyle okula gidecek maddi imkânı olmayan öğrenci kardeşlerimizin okula gitmesi mümkün. Sesimize ses olun ve yarınlarımıza umut.

İletişim için:

[email protected]

www.facebook/berkinelvanfund