BDP İskenderun İlçe binasına bu sabah taşlı saldırı düzenlendi. Saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ulu Camii Caddesi'nde bulunan BDP İskenderun İlçe binasına taşlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre; Özaltın Apartmanı'nda bulunan ilçe binasına yönelik sabaha karşı meydana gelen taşlı saldırıda ilçe binasına ait cam kırıldı.

Saldırıya ilişkin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) bilgi veren BDP İskenderun İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin, saldırıdan polislerin sabah 07.00 sularında kendilerini araması ile haberdar olduklarını söyledi. Daha önceki saldırılar gibi saldırganların ilçe başkanlığı odasını hedef aldığını ve iki camın kırıldığını belirten Şahin, bu saldırın bir ilk olmadığını, kapatılan DTP'den bu yana 2'si silahlı biri bombalı ve 16'sı taşlı olmak üzere parti binalarına yönelik 19 kez saldırı yapıldığına hatırlattı.

"HER DEFASINDA 'SARHOŞUN BİRİ' DENİLİYOR"

Saldırganın polisler tarafından yakalandığını ve gözaltında bulunduğunu belirten Şahin, "Emniyet mensuplarına, daha önceki saldırganların da taraflarınca gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını söyledik. Her defasında 'sarhoşun biri' deniliyor. Savcılık ise her defasında serbest bırakıyor. Hatta savcıya ifade veren saldırganlardan bazıları 'Biz yaptık, pişman da değiliz. Hatta gerekirse bir daha yaparız' dahi demişler. Ama buna rağmen serbest bırakıldılar. Biz şikayetçi olduk. Fakat olaya ilişkin savcılık takipsizlik kararı verdi. Yani burada hatayı emniyette bulmuyorum. Sonuçta onlar yakalıyor, savcı ise serbest bırakıyor. Bu nedenle saldırganlar savcılıktan güç alıyor. Bu güne kadar saldırganların yaşı bize söylenmedi. Ama bu saldırganlar 14-15 yaşlarındaki çocuklar değiller. Aklı başında kişilerdir" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE SADIK KALACAĞIZ, GALEYANA GELMEYECEĞİZ"

En son parti binalarına yönelik geçen yılki saldırının ardından polisin 24 saat nöbet tuttuğunu söyleyen Şahin, "Şunu söylüyoruz. Bu tür oyunlara gelmeyeceğiz. Her ne olursa olsun sağduyulu olacağız. Bu barış sürecine sadık kalacağız. Barış sürecini destekleyeceğimizi, galeyana gelmeyeceğimizi yeniliyoruz. Ki İskenderun halkı son derece barışçıl bir halktır. Saldırıyı gerçekleştirenler bir yerlerden nemalanan, kargaşa ve gerginlik çıkarmaya çalışan kişilerdir" diye konuştu. (ANF)