TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, hükümetin vergiden vergi almaktan vazgeçmesi halinde benzin fiyatlarının 50 kuruş ucuzlayacağını söyledi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, hükümetin vergiden vergi almaktan vazgeçmesi, akaryakıtta ÖTV artışının iptaline ilişkin yargı kararına uyması halinde benzin fiyatlarının 50 kuruş ucuzlayacağını söyledi.

TÜDEF ve Ankara Volkswagen Fan Kulüp üyeleri, Anıtpark'ta bir araya gelerek akaryakıt zamlarını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, her geçen gün akaryakıta yeni zamlar geldiğini, tüketiciler için artık “bıçağın kemiğe dayandığını” söyledi.

Bu gidişle haziran ayından önce 1 litre benzinin 4,5 lira olacağını savunan Çetin, hükümet yetkililerinin zamlarla ilgilerinin olmadığını söylediklerini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Türkiye'nin, 'dünyanın en pahalı akaryakıtını satan ülke' ünvanını son zamlarla ya da Kuzey Afrika'daki olaylar nedeniyle almadığını, bu unvanın yıllardır Türkiye'de olduğunu ileri süren Çetin, bunun hükümetlerin uyguladığı vergi politikasından kaynaklandığını ifade etti.

Ak Parti'nin iktidara geldiğinde 1 litre benzinin 1 lira 55 kuruştan satıldığını şimdi ise benzinin 4 lira 15 kuruşa yükseldiğini anlatan Çetin, şöyle konuştu:

“1 litre benzin yüzde 65 ÖTV ve KDV'den oluşmaktadır. Dünyanın başka hiç bir ülkesinde vergiden vergi alınmaz.

Ancak bizde ÖTV'den bir de KDV alınmaktadır.

Bugün AKP vergiden vergi almasa veya hukuka saygılı olsa, 2009 Temmuz ayında litrede 20 kuruş artırdığı ancak Danıştay vergi daireleri kurulunun yürütmenin durdurulması kararına uysa, bırakın zamlanmayı her şeye rağmen litrede 50 kuruş ucuzlayacak.

Bu nedenle fahiş akaryakıt zamlarının sorumlusu AKP hükümetidir. AKP aynı benzini yurt dışına 1 liradan satmaktadır. Bunun adı tüketiciyi soyma politikasıdır.”

Çetin, hükümetin vergiden vergi almaktan vazgeçmesi, akaryakıtta ÖTV artışının iptaline ilişkin yargı kararına uyması gerektiğini belirterek, “Benzin 1 litrede 50 kuruş ucuzlasın, volkswagenler sokağa çıksın, insanlar özgürce gezsin” diye konuştu.

Ali Çetin, zamlara karşı vatandaşları en pasif biçimde tepki göstermeye çağıran bir radyo programını ceza kesmekle tehdit eden RTÜK'ü de şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Bugün bir yarışma düzenlediklerini ve 'vosvos güzeli'ni seçtiklerini anlatan Çetin, birinci ve ikinci olan araç sahiplerine “sokağa çıkıp gezebilmeleri için” pet şişe içinde 1,5 buçuk litre benzin hediye etti.

Bu arada protesto gösterisine Ankara Volkswagen Fan Kulübüne üye çok sayıda araç sahibi katıldı.

Anıtpark'a park ettikleri araçlarının üzerine akaryakıt zamlarına ilişkin çıkartma ve afişler yapıştıran Volkswagen fan kulüp üyeleri, şarkılar söyleyerek zamları protesto etti.

Haber365