Sivas’taki Madımak Oteli’nde  34 aydınla birlikte katledilen ünlü şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı, twitter’dan yazdığı mesajında Doğuş Üniversitesi’deki işinden tatildeyken atıldığını duyurdu. “Çalıştığım “eğitim” kurumundaki görevime Sivas Katliamı ile ilgili açıklamalarım sakıncalı bulunduğu için son verildi.” diye yazdı. (Altıok’un Sivas çığlığı burada >>>)

Haberhakki.com’un özel haberine göre, Zeynep Altıok Akatlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Düşünce ve ifade özgürlüğü için ortam yaratması beklenen üniversitelerimizin geldiği son durum da bu! Bunu bakın bana ne oldu gibisinden kişisel bir serzeniş olarak almayın “Susturma”ların nerelere kadar ulaşabildiğini görün diye paylaşıyorum.  Bir eğitim kurumu sıradan bir vatandaşın adalet arayışı için yaptığı çağrıdan “rahatsız” olabiliyor. İşte korku imparatorluğunun gücü!”

İşten atıldığını yeni öğrenen Akatlı “10 gündür bir türlü yutamıyorum kirliliği tıynetsizliği karanlığı çıkarcılığı. İşte öyle!” diyen Akatlı “Temmuzda adalet için yetkililere seslenişimi medyaya oynamak olarak yorumlayan bazı kötü niyetli kişiler açıklamalarımı bir yerlere gelmek için yaptığımı söylemişlerdi. Bu tip açıklamalarla nerelere gelinebiliyor değil mi?” diye yazdı.

ZEYNEP ALTIOK KİMDİR?

Zeynep Altıok Akatlı, 1968 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. 1993 yılında bir ortaçağ karanlığında babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için yazdığı yazıları gazete ve dergilerde yayımlandı.

18 yıl reklam sektöründe çalıştı. Kitap editörlükleri yaptı. 2003 yılında Metin Altıok için Gölgesi Yıldız Dolu adlı armağan kitabı hazırladı. 2009 yılı boyunca Milliyet Sanat dergisinde portreler yazdı. Yıldız İzi portre ve denemelerinin bir araya toplandığı ilk kitabıdır. Zeynep Altıok Akatlı, 2009 yılından beri Toplumsal Bellek Platformu üyesidir.