Görevinden istifa eden Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas, açıklamasında, “Örgütlenme ve yönetme iradesinin en temel prensibi olan seçme ve seçilme hakkı Ocak 2013’ten itibaren Cemaat Vakıflarımızdan mahrum edilmiştir. Seçim yönetmeliği, kısa zamanda yenilenmek üzere iptal edilmiş, yeni bir seçim yönetmeliği hazırlanmamış ve seçimlerin yapılması mümkün olmamıştır. Söz konusu durum karşısında Vakıflar Meclisi’ne temsilci sıfatı ile beni ikinci kez seçen ve görevlendiren 166 Cemaat Vakfımızı, gelişen durum karşısında temsil edemeyeceğimin kanaatiyle, görevimden istifamın kabulünü saygıyla arz ederim” ifadelerini kullanmış ve seçim yönetmeliğinin hazırlanmamasının Vakıfların özgür, demokratik ve şeffaf olarak yönetilmesinin engellendiğini belirtmişti.

Laki Vingas’ın istifası aylardır harekete geçmeyen hükümetin adım atmasını sağladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Vingas’ı telefonla arayıp,  yönetmeliğin nisan ayı içinde çıkarılacağı sözünü verdiği öğrenildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 aydır hazırlanmayan Azınlık Vakıfları’nın Seçim Yönetmeliği’nin çıkarılması için herhangi bir hazırlık yapılmaması üzerine çalışmalarına devam edemeyeceğini belirterek istifa eden Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas, cemaatlerden gelen “geri dön” çağrıları ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın telefonla arayıp yönetmeliğin en kısa sürede çıkarılacağına dair söz vermesi nedeniyle istifasını geri çekti. (Kaynak: sat7türk)