Ataşehir’de bir köpeğe tecavüz ettiği iddia edilen Ş.Ş.’nin, "Kilit altında muhafaza edilen eşyanın çalınması" gerekçesiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. 

Anadolu Adalet Sarayı 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. Duruşmasına 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ş.Ş. katılmazken, köpeğin sahibi Tülin Palay duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Kadir Güllü yaşanan olayı doğrularken, diğer dinlenen tanıklar ise köpeğin mağdur olduğunu dile getirdi.

HAKİM: HIRSIZLIK SUÇUNDAN BU CEZAYI VERDİM VE ERTELEMEDİM

Tanıkları dinledikten sonra kararını açıklayan mahkeme hakimi Tamer Akgökçe sanığa 2 yıl 6 ay ceza verdiğini ve bu cezanın ertelenmeyeceğini açıkladı. Duruşma salonunda bulunan ve çoğunu hayvanseverlerin oluşturduğu izleyiciler kararı ayakta alkışladı.

Hakim davanın hırsızlık suçundan açılmış olmasının büyük şans olduğuna dikkat çekerek, "Maalesef hayvanlara kötü muameleye fazla ceza verilmiyor. Bu nedenle hırsızlık suçundan bu cezayı verdim ve ertelemedim" dedi.

“SONUNDA KAZANDIK"

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Ayşa isimli köpeğin sahibi Tülin Palay karardan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Sonunda kazandık. Ayşa içindi tüm çabam. İnşallah bu bir ders olur herkese ve bir daha böyle şeyleri yaşamayız" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Tülin Palay’ın kimlik çıkararak sahiplendiği Ayşa isimli köpeğinin 2011 yılının Temmuz ayında 60 yaşındaki inşaat işçisi Ş.Ş tarafından arabayla kaçırıldığını görmesiyle başladı. Tülin Palay’ın iddiasına göre, polisler tarafından sanık Ş.Ş, suçüstü yakalandı. Ayşa isimli köpeğin yapılan veteriner muayenesinde tecavüze uğradığı belirlenirken, sanık Ş.Ş’ye “Kilit altında muhafaza edilen eşyanın çalınması" suçundan dava açılmıştı. Davanın şikayetçisi köpeğin sahibiydi.