Van’ın Başkale İlçesi’nde teskeresine 40 gün kala intihar ettiği ileri sürülen Emrah Eser’in cenazesi Zile Devlet Hastanesi’nde kaldı. Van’ın Başkale İlçesi’nde askerliğini yaparken teskeresine 40 gün kala intihar ettiği iddia edilen Emrah Eser’in cenazesi dün akşam Zile Devlet Hastanesi’ne getirildi.

İstanbul’da oturan ailesine yetkililer oğulları Emrah Eser’in intihar ettiğini bildirdiler. Aile bugün otobüslere binerek İstanbul’dan Tokat’ın Zile İlçe Cemevine geldi. Burada İlçe Kaymakamı Nuri ÖZDER, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, Zile Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hüseyin DİREK, CHP İl Başkanı Duran Kum, Başkan Yardımcısı İlker Erkek gibi yetkililerle bir araya geldiler.

Aile Emrah Eser’in intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek, “Bizim oğlumuz intihar etmiş olamaz. Bu konu hakkında yetkililer bize kesin bir açıklama yapmalı. Biz Emrah Eser’le olayın olduğu günü görüştük. Kendisinin göreve çıktığını bize söyledi. Ortada intihar edecek bir durum yok. Kaza oldu ise bizim oğlumuz şehit sayılır. Ama bize yetkililer intihar diyorlar, biz bunu kabul etmiyoruz. Bu olay aydınlanıncaya kadar biz cenazeyi almıyoruz” dediler.

Bunun üzerine ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve ilçe bölük komutanı Cemevinden ayrıldılar. Cenaze Zile Devlet hastanesinde bekliyor.

EMRAH ESER’İN İNTİHAR ETİĞİNE İNANMIYORUZ
Bu arada bir açıklama yapan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali KENANOĞLU da “Askerliklerinin bitimine birkaç hafta, ya da sayılı gün kala intihar ettiği iddia edilen gençlerin hepsi ya Alevi ya da Kürt kimlikli. Bu tesadüf müdür?” diye sordu.

Emrah Eser’in, son 10 gün içinde intihar ettiği söylenerek cenazesi ailesine teslim edilen 6. Asker olduğuna dikkat çeken Kenanoğlu,” Emrah Eser in intihar etiğine inanmıyoruz” dedi.

Ali Kenanoğlu şu bilgileri verdi:

9 Ocak sabahı görev yaptığı Van’daki birliğinden göreve giderken Tokat - Zile - Kuzalan Köyü nüfusundan Emrah Eser’in intihar ettiği bildirildi.

Emrah Eser daha 1 ay önce kardeşinin nişanı için izine gelmiş, intihar ettiği iddia edilen günün akşamında ailesiyle görüşmüş ve teskeresine 45 gün kaldığını, yakında sevdiklerine kavuşacağını söylemiş.

5 Ocak’ta Facebook sayfasına giriş yapmış ve şunları yazmış; “sayın arkadaslar gerı donmem ıcın sadece 48 GUN kalmııssss yanii safak 48”  ve  daha önceki bir tarihte de “sayın arkadasalar atarsa 79 osmanıyee bıtııyorr sevdıklerım gelıyorum yakında:):):)”

Emrah Eser’in ve diğer gençlerimizin intiharına inanmıyoruz. Gençlerimizin ne şekilde öldüğünün araştırılması için savcıları göreve davet ediyoruz.

Asker ocağına sağlıklı ve sağ gönderdiğimiz çocuklarımızı sağ istiyoruz. İntihar iddialarına inanmıyoruz!

Ölümlerin peşini bırakmayacağımızı, ailesi ile birlikte hukuki olarak da siyasi olarak da gerçeğin ortaya çıkartılması için mücadele edeceğimizi kamuoyuna beyan ediyoruz.