Düzenlenmekte olan Ermeni Mezarlığı'nı da gezen Ermeniler, çalışmalardan memnun kaldı.

SULTAN KILIÇ- ETHA / Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan Ermeni Mezarlığı, ilçe kökenli Ermenilerin talebi üzerine Arapgir Belediyesi ile Arapgir Kültür Derneği'nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Arapgir Kültür Derneği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Arapgir'deki Ermeni Mezarlığı, Arapgir Belediyesi ve Arapgir Kültür Derneği'nin işbirliğinde, Ermeni kültür ve geleneklerine uygun olarak düzenleniyor. İstanbul'da yaşayan Arapgir kökenli Ermeniler'in temsilcileri tarafından gündeme getirilen düzenleme talebi üzerine harekete geçen Arapgir Belediyesi ve Arapgir Kültür Derneği, öncelikle mezarlık içi ve çevresini ağaçlandırarak çalışmaları başlattı" denildi.

İstanbul'da yaşayan Ermeniler'i temsilen Onnik Nalbant Kazaroğlu, Jinever Anadol, Margirit Atmaca, Hüsrev Kürkçüoğlu, İstanbul'daki Arapgirliler'in birlik ve dayanışma örgütü Arapgir Kültür Derneği'nin Başkanı Turgay Akşahin'le birlikte ilçeyi ziyaret ettiler.

Akşahin, "Son 2 yıldır Arapgir'deki değerlerin ayağa kaldırılması çerçevesinde yürüttüğümüz; özellikle de İTÜ, Çekül Vakfı, Arapgir Belediyesi, Arapgir Kaymakamlığı ve Arapgir Kültür Derneği işbirliğinde başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde görmek ve yapılacakları birlikte tespit etmek üzere bu çalışmaya büyük destek veren Ermeni hemşehrilerimizi kentimizde ağırladık" dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise mezarlığın tekrar elden geçirileceğini, çevresine istinat duvarı yapılacağını, kapısının ve içerisindeki suyun ıslahının gerçekleşeceğini kaydetti.