Gaziantep’te ilginç bir protesto yaşandı. Mustafa Altunbaş isimli bir yurttaş, Rojava'da Kürtlere yönelik "İslam" adı altında uygulanan katliamlara duyduğu tepkiden dolayı kimliğindeki din hanesinde İslam ibaresini kaldırıp, Zerdüşt yazdırdı.

Altunbaş, tepkisinin İslam'ı yanlış yaşayan ve yaşatanlara karşı olduğunu söyledi.

Altunbaş, Rojava'da Kürtlere yapılan katliama tepki için 14 Ağustos'ta nüfus müdürlüğüne başvurarak, kimliğindeki din hanesinde yer alan İslam ibaresini, Zerdüşt olarak değiştirdi.

Altunbaş, bu kararı vermesinde kültürü ve geçmişini araştırmasının da etkili olduğunu da kaydetti.

'ROJAVA BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU'

Bunu daha önce yapmak istediğini aktaran Altunbaş, bulunduğu toplumun çok büyük bir kısmının bunu aşacak düzeyde olmadığını ifade ederek, çevresi ve ailesinin vereceği tepkilerden dolayı yapamadığını söyledi.

Tecavüzün, tacizin, katliamın ve açlığın meşru görüldüğü yerin İslam coğrafyası olduğunu söyleyen Altunbaş, "Türkiye, Suriye, İran ve birçok Arap ülkesi İslam'ı savunduğunu düşünüyor. Haktan ve eşitlikten söz ediyor; ama iş inancı uygulamaya gelince hepsi çok kirli düşüncelerle hareket ediyor. Ben bu tepkiyi İslam'a değil, iktidarın bulaştığı İslam'a karşı yaptım. Oysaki hiçbir dinin öğretisinde kötülük emredilmiyor" dedi.

Tepkisinin İslam'ı yanlış yaşayan ve yaşatanlara olduğunu aktaran Altunbaş, Rojava'da yapılan katliamın kendisi için bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti. Altunbaş, oradaki Kürtler hakkında çıkarılan fetvanın çok çirkin olduğunu belirterek, fetvaya hiçbir İslam ülkesinin tepki vermemesinin de ayrı bir durum olduğunu söyledi.

'SENİ KİM ÖRGÜTLEDİ'

Altınbaş, kendisini bu kararı almaya götüren süreci şu sözlerle ifade etti: "Bu tür insanlarla resmi olarak olsa da aynı çatıda bulunmak istemedim. Gidip nüfus müdürlüğüne başvurduğumda elimde Kürtlerle ilgili kitaplar vardı. Güvenlikteki polisler bunu fark edince beni durdurdular. Ne için geldiğimi sordular. Ben de isteğimi belirttim. Bunun üzerine 'Niye değişiyorsun? Kim seni örgütledi? Senin amacı ne?' diye sorular yönelttiler. Biraz münakaşa yaşadık. En sonunda küçük pürüzler olsa da, kimlikte bulunan haneye İslam yerine, Zerdüşt yazdırdım. Bunun için mutluyum. İktidara bulaştırılmış İslamı, Rojava'da görebilirsiniz. Bu zulmü göz ardı etmeyin. Küçük de olsa tepkiler verilmelidir." (Yüksekova Haber)