Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye İş Kurumu'nun ortak çalışması olan "Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitimi Projesi" kapsamında 70 Romana dans eğitimi verilecek. Programa katılan Romanlar eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından "Roman Ateşi" adıyla bir dans grubu oluşturacaklar.

 

"Roman Ateşi" dans grubu oluşturulması fikrini ortaya atan Antalya Romanlar Derneği Başkanı Ferhat Uçakdağ müzisyenlik yapan Roman gençlerinin çok zor şartlarda çalıştıklarını, dans eğitimi ve Roman dans grubunun gençlerinin mesleklerini daha rahat koşullarda yapmalarını imkan sağlayacağını etti. Eğitime katılan gençler aynı zamanda animasyona hazırlık, sahne ve oyun aktiviteleri, insan ilişkileri, yüz ve vücut boyama, sahne makyajı ve yaratıcı drama gibi alanlarda da bilgilendirilecekler.

 

Haftada 6 gün eğitim olacak olan katılımcılar Roman danslarının yanı sıra 7 ayrı bölgenin halk oyunlarını öğrenecekler. Eğitimlerde geleneksel Roman danslarının modern uyarlamalarının da hayata geçirilmesine çalışılacak. (cingeneyiz.org)