KESK, DİSK, TMMOB, TTB öncülüğünde emek ve meslek örgütleri, Suriye halkına yönelik müdahaleyi ve Kürt halkına karşı sürdürülen savaşı protesto etmek amacıyla Ankara'da Kolej Meydanı'ndan Sakarya Meydanı'na yürüyüş gerçekleştiren emek ve meslek örgütleri, "ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız. Suriye'ye emperyalist müdahaleye hayır. Ortadoğu'nun geleceğine halklar karar versin!" yazılı pankart taşıdı.

Sık sık "Katil ABD işbirlikçi AKP", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganlarının atıldığı yürüyüşe, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, TTB Genel Sekreteri İlhan Bayazıt, BES Genel Başkanı Ahmet Kesik birçok siyasi parti temsilcisi katıldı.

Sloganlar eşliğinde Sakarya Meydanı'na gelen kitle adına burada açıklamada bulunan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, bugün bir çok ilde emperyalistlere, işbirlikçilere köle olmayacaklarını haykırmak için alanlara çıktıklarını ifade etti.

"'BU TOPRAKLAR NATO TOPRAĞIDIR' DİYEN BAŞBAKAN'A ŞAŞIRACAK DEĞİLİZ"

"Bugün üsleriyle, savaş uçaklarıyla, ölüm füzeleriyle gelenlere bir kez daha emperyalizme geçit yok demeye geldik" diyen Tombul, Antep'de gerçekleşecek bölgesel mitingin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "düğün ziyareti" gerekçesiyle valilik tarafından yasaklanmasını eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"'Bu topraklar NATO toprağıdır' diyen Başbakan'a sahip olan iktidarın bu yasaklama kararında elbette şaşıracak bir şey yok. Onlar kendilerine yakışanı yaptılar. NATO askerlerini ülkemizde ağırlamaktan onur duyanlar, 'NATO'ya ve Patriot füzelerine hayır!' diyenlerin sesinin duyulmaması için elinden geleni yaptı."

"NATO BU TOPRAKLARDAN SÖKÜP ATILACAKTIR"

"Emperyalizmin taşeronluğuna ve Patriot Füzelerine hayır" diyerek seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirten Tombul, Başbakan Erdoğan'a ise şöyle seslendi:

"Ey Başbakan bu memleket eninde sonunda NATO'yu bu topraklardan söküp atacaktır. Çünkü bu ülkede yalnızca emperyalizme uşaklıkla onur duyan iktidar sahipleri yok! Bu ülkenin diz çökmeyen, baş eğmeyen onurlu milyonları var! Bugün alanlardan yükselen onların sesidir. Bu sese kulak verin. Yoksa ülkemizi içine sürüklediğiniz bu batakta önce siz boğulacaksınız!"

"AKP'DE ABD GİBİ YALAN ATIYOR"

Ekonomik, siyasi ve askeri çıkarlar doğrultusunda Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme, tarihi kanlı savaşların bir kez daha halkların geleceklerini ve bir arada yaşam umutlarını yok ettiğinin altını çizen Tombul, "ABD hegemonyasında gelişen müdahale nasıl ki önce 'demokrasi yerleştirme' yalanlarıyla geldiyse, AKP’nin işbirlikçiliği de 'Suriye’de baskıcı ve otoriter düzene karşı Suriye halklarının yanında olduğu' yalanlarıyla örülmüştür. Bu yalanların arkasındaki gerçek ise ABD’nin emperyalist politikalarının son halkası Suriye’de yaşanan yıkımdır. Bu yıkım, Suriye halklarının kendi özgür iradeleri ve öz güçleri ile yürütecekleri demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik bir müdahaledir. Bu yıkım aynı zamanda gerici iç çatışma dinamiklerini ülkemize taşıyan AKP Hükümeti'nin Türkiye'de halklar arasında kardeşliğe, bir arada yaşam umutlarına karşı da gelişen bir müdahaledir" diye konuştu.

"AKP SURİYE'DE ETNİK VE MEZHEPSEL ÇATIŞMALARI KÖRÜKLEYEN ÇETELERİ DESTEKLİYOR"

Tombul, AKP Hükümeti'nin Suriye’de etnik ve mezhepsel çatışmaları dinamitleyen silahlı çeteleri desteklediğini ve Türkiye'yi NATO'nun askeri yığınağı haline getirerek işgalin merkez üssü olmayı hedeflediğini kaydettiği konuşmasında son olarak, "Sözde güvenlik kaygılarıyla Ortadoğu halklarının üzerine yağacak bombalara kucak açan AKP, memleketin dört bir yanını üslerle, NATO askerleriyle, ölüm füzeleriyle doldurmaktadır. Ölüm füzelerini 'halkı koruyacak' masallarıyla ülkemize yerleştirenlere soruyoruz? Kimi kimden koruyorsunuz?" diye sordu.