Almanya ’da kalma izni isteyen Filistinli bir kızın isteğini reddeden Almanya Başbakanı Angela Merkel, eleştiri oklarının hedefi oldu. Merkel, Reem adlı küçük kız canlı yayında ağlamaya başlayınca zor anlar yaşadı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Rostock’ta Merkel’le bir araya gören öğrenciler arasında bulunan Reem, Almanya’dan sınır dışı edilmesi durumunda “hayallerinin yıkılacağını” söyledi. Ailesi ile birlikte yakın zamanda Almanya’dan sınır dışı edilebileceğini belirten Reem, tek isteğinin Almanya’da eğitimine devam etmek olduğunu anlattı.

‘BUNUNLA BAŞ EDEMEYİZ'

Rostock kentindeki okulda 4 yıldır öğrenci olduğunu, anadil seviyesinde Almanca ve İngilizce konuşabildiğini anlatan Reem, kaynak ustası olan babasının geçici oturum izninin bittiğini, bu yüzden ailesinin belirsizlikle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Filistinli kız Merkel’den beklediği cevabı alamayınca ise gözyaşlarını tutamadı.

Filistinli kızın konuşmasından sonra söz alan Merkel, “Siyaset bazen zor olabiliyor. Sen tabii ki çok tatlı bir insansın. Ama biliyorsun Lübnan’daki mülteci kamplarında binlerce Filistinli var. Eğer biz onlara gelebilirsiniz dersek, eğer Afrika’dakilere hepiniz gelebilirsiniz dersek bununla baş edemeyiz” dedi.

'EMPATİDEN YOKSUN' HÜKÜMET

Bu sözlerin ardından konuşmasına devam eden Merkel, Reem’in ağlamaya başladığını fark edince sözlerine ara vererek küçük kızın yanına gelerek onu teselli etmeye çalıştı. Merkel, Reem’e “Sen harika bir iş başardın” dedi.

Olayın ardından sosyal medyada Merkel hakkında tepki dolu mesajlar paylaşıldı. Birçok kullanıcı şansölye için “kalpsiz” yorumunda bulunurken, hükümet ise “empatiden yoksun” olarak tanımlandı.