Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri Ankara’da Yenimahalle Belediyesi’nin cemevi için yer göstermemesi üzerine Belediye’ye ait boş bir arazide oturma eylemi başlattı.

Gökhan Keskin / BİA

Aleviler Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı Batıkent semtinde, belediye arazisi olan Yekta Güngör Özden Parkı'nda 22 Eylül'den beri cemevi talebiyle direniş başlattı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, çevreden gelen destek sayesinde Alevi inançlarına uygun bir şekilde ölülerin yıkanması ve cenazelerinin kaldırılması için bir yer inşa etmeye başladıklarını söyledi.

bianet'e konuşan PSAKD Yenimahalle Şube Başkanı Cevahir Canpolat, Batıkent semtinde 10 yılı aşkın süredir cemevi kurulması için mücadele verdiklerini vurguladı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın seçilmeden önce kendilerine Batıkent'e cemevi yapma sözü verdiğini belirten Canpolat, bu sözün yerine getirilmediğini söyledi.

Cemevi taleplerinin belediyeye ait yer bulunmadığı için her seferinde geri çevrildiğini daha sonra ise Batıkent'e cami yapılması için belediyenin yer tahsis ettiğini söyleyen Canpolat, bunun üzerine Belediye'ye ait olan bu boş arazide cemevi kurulması için direniş başlattıklarını ifade etti. Batıkent'e cami yapılmasına karşı olmadıklarını, herkesin inancına saygılı olduklarının altını çizen Canpolat, yıllardır Batıkent'te Alevilerin cemevi talebinin olmasına rağmen bu talebin görmezlikten gelinmesine artık sessiz kalamayacakları vurguladı.

Canpolat, 25 Eylül gecesi iki kişinin direniş alanına gelerek tacizde bulunduğunu da söyledi.

Son olarak 30 Ekim Pazar günü saat 19.00'da direniş alanında Cem gerçekleştireceklerini söyleyen Canpolat, bütün Alevileri ve mücadelelerini destekleyen herkesi Cem'e beklediklerini belirtti. (GK/ÇT)