Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ve Genel Sekreter Aydın Deniz; Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticisi Belkıs İzgin ve şube yöneticileri, Fikriye Özcan, İsmet Abbaoğlu;  Yalıncak Sultan Derneği Yöneticisi Sevim Yalıncakoğlu; Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticisi Vedat Kara; Aleviyol Derneği temsilcisi Halil Aksu; Sarı Saltık derneğinden Celal Abbaoğlu’ndan oluşan temsilciler İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakımda bulunan Yaşar Kemal’i ziyaret edip, ailesi ve doktoruyla görüştüler.

Ziyarette bulunan temsilciler geçmiş olsun dileklerini iletirken; Yaşar Kemal’in yaşamı boyunca savunuculuğunu yaptığı Demokrasi ve Özgürlükler mücadelesi içerisinde Alevilerin özel bir yeri olduğunu, 1989 Alevilik Bildirgesi’ni imzalayan aydınlardan olduğunu ifade ettiler. Onun bir an evvel mücadelesindeki bayraktarlığına geri dönmesi için dua ettiklerini söylediler.

Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban; Yaşar Kemal’in 1960’lardan itibaren Alevilikle yoğun olarak ilgilendiğini ifade etti.  Ayşe Semiha Baban; kurum temsilcilerine ‘sizlerin ziyarete geldiğinden keşke haberdar olsaydı, çok mutlu ve motive olurdu’ dedi.

Temsilciler heyeti Yaşar Kemal’in doktorundan sağlığındaki son durum hakkında bilgi aldıktan sonra kendisi için hazırlanan anı defterini de imzaladılar.

Kaynak: hubyar.net