Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), ortak açıklama yaparak iktidarın uygulamalarını eleştirdi.

Açıklamada, “AKP Hükümetinin eğitimden sağlığa, hukuktan toplumsal yaşama kadar izlediği siyasal İslamcı politikalar, yıllardır adım adım hayata geçirilen parti-devlet bütünleşmesi uygulamalarıyla tehlikeli bir aşamaya gelmiştir. Emek ve demokrasi güçleri bu tehlikenin farkındadır ve bunun için her alanda mücadele etmeyi sürdürecektir.” denildi.

'İKTİDAR FARKLI İNANÇ VE KİMLİKLERİ HIZLA YOK SAYIYOR'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’de siyasi iktidar eliyle eğitimin ve toplumsal yaşamın dini kurallara göre biçimlendirilmesine yönelik uygulamalar, eğitimin bütün kademelerinde ve toplumsal yaşamın her alanında etkilerini arttırarak sürdürmektedir.

Bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, aykırı olan her sesi susturmak isteyen, demokratik talepleri aşırı şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat ve sahte özgürlükçü yüzü toplumun daha geniş kesimleri tarafından görülmeye başlanmıştır.

Siyasi iktidarın, eğitimi ve toplumsal yaşamı dini kurallara göre biçimlendirme, ‘tek din, tek mezhep’ dayatması ile farklı inanç ve kimlikleri yok sayma politikaları hızla artmaktadır…

MİTİNGE DAVET

Alevi federasyonları, Şubat ayında İstanbul’da yapacakları mitinge emek ve demokrasi güçlerini davet ettiklerini belirtti.