AKP’nin neredeyse her sokağa yerleştirdiği MOBESE kameralarına 11 yılda yaklaşık 1 milyar 100 milyon lira para harcadığı ortaya çıktı. 

BirGün’de yer alan Hüseyin Şimşek’in haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Bakan Efkan Ala, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle sık sık eleştirilen MOBESE kameraları uygulaması için için 2005 yılından bu yana 561 milyon 698 bin lira genel bütçeden, aynı miktarda bir tutarın da il özel idarelerinin yerel olanaklarından harcandığını açıkladı.

81 il ve 263 ilçede kurulan MOBESE sisteminin 103 ilçede daha kurulmaya başlandığını bildiren Ala, MOBESE bulunmayan 424 ilçede kurulum, MOBESE bulunan 80 il merkezi ile 243 ilçede genişleme ve modernizasyona gidilerek sistemin yaygınlaştırılacağını söyledi. Yeni kurulum ve yaygınlaştırma projesi bu yıl içerisinde başlayacağını anlatan Ala, MOBESE sisteminin denizlerde da kullanılacağını belirtti. Ala, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız tarafından denizlerimizin MOBESE’si olacak Sahil Gözetleme Radar Sistemi’nin Marmara ve Ege bölgelerindeki kurulumlarına başlanmıştır" dedi.