radikal.com'un haberine göre, geçen Cuma günü saat 07.00 sıralarında, Savaştepe Lisesi Bahçesi’nde bir kişinin yerde yattığını görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, bilincini kaybeden kişiye müdahale etti, ancak kurtaramadı. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Ölen kişinin Savaştepe’de yaşayan akli dengesi yerinde olmayan Ramazan Çırak (43) olduğu tespit edildi. Okul yakınlarında terk edilmiş plakasız, seleli bir motosikletten şüphelenen polis araştırmasını bu yönde derinleştirdi.

İ.B. TECAVÜZ ETTİKLERİNİ İTİRAF ETTİ

Polis, motosikletin sahibi İ.B.’yi (28) sorguladı. İ.B. suçunu itiraf ederken, yalnız olmadığını, yanında A.M. (29) ve M.I.’nın (18) da bulunduğunu söyledi.

Ramazan Çırak’ı, A.M.’nin evine götürdüklerini, burada defalarca tecavüz ettiklerini daha sonra döverek okul bahçesine baygın vaziyette attıklarını belirtti.

Polis, adı geçen iki şüpheliyi de yakaladıktan sonra işlemlerinin ardından üç şüpheliyi adliyeye sevk etti. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından ’Kasten adam öldürme ve nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından tutuklandı.

Mahkeme çıkışında adliye çevresinde toplananlar A.M., İ.B. ve M.I.’ya büyük tepki gösterdi. Polis geniş güvenlik önlemi aldı.