Adana'da ‘Dünya Rakı Festivali’ni basan saldırganların yargılandığı dava bugün görüldü. Davada tutuklu sanık Mehmet Pamuk tahliye edilirken, diğer sanıkların da adli kontrol tedbirleri kaldırıldı.

Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda düzenlenen ‘Dünya Rakı Festivali’nde alkol alınmasını ‘protesto etmek‘ için binlerce kişinin arasında tabanca ve tüfekle havaya ateş edip sopa ve döner bıçağıyla masaları dağıtan aynı aileden Mehmet Pamuk, Cumali Pamuk, Ömer Pamuk, Sadık Pamuk, Hakan Yarımtaş ve Aykut Yarımtaş, ‘genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak‘ suçlarından gözaltına alınmıştı.

Binlerce kişi arasında silah sıkan Mehmet Pamuk, gözaltına alınıp salıverilmesinin ardından savcının itirazı üzerine nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen diğer şüpheliler ise nöbetçi mahkemece ‘adli kontrol‘ kararıyla serbest bırakılmıştı.

Suçunu kabul ettiğini belirten tutuklu sanık Mehmet Pamuk, “Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle bu duruma kızdığım için bana ait av tüfeği ile olay yerine gidip ’Ya Allah bismillah, Allahuekber’ diyip havaya üç el ateş ettim. Benim amacım insanları uyarmaktı. Herhangi bir kişiye zarar verme kastım yoktu” dedi.

Diğer sanıklar da bıçak kullanmadıklarını, sadece masaları devirdiklerini söylerken, hakim, tutuklu sanık Mehmet Pamuk’un tahliyesine ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

(Kaynak: Diken)