Adana'nın turizm alanında kalkınması için başlattığı çalışmalar kapsamında büyükşehir belediyesince karada ve suda gidebilen belediye otobüsü satın alınması karara bağlandı. 

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, otobüs alım teklifini pazartesi günü başlayacak olan meclis gündemine koydu. Teklife göre alınacak olan suda gidebilme özelliğine sahip otobüs ile Seyhan ve Çatalan Barajları ile Seyhan Nehri boyunca turların düzenlenmesi hedefleniyor. Otobüs sayesinde Adana'nın doğal su kaynakları ve çevresindeki güzellikler tanıtılmış olunacak.

KENTİN İMAJINI YÜKSELTECEK
Belediye yetkilileri, Adana'nın turizm alanında kalkınması amacıyla başlattığı çalışmaların ışığında kentin turizmini canlandırmayı düşünerek böyle bir kararı aldıklarını ifade ederken belediye meclis üyeleri, suda da gidebilen otobüs alımına sıcak bakmıyor.

Bazı meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin borç yükü altında olduğuna dikkat çekerek, "Fiyatı çok yüksek, onun yerine alt yapıya, kent trafiğini rahatlatacak bulvarlara ağırlık vermeliyiz" dedi. Otobüs alımı ile ilgili teklifin meclisten nasıl onaylanacağı merak konusu oldu. (habertürk)