CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana’da özellikle Alevi vatandaşların ev ve işyerlerine cihat çağrısı yapan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek verenlerin başının gövdesinden ayrılacağı yönünde tehditler içeren Türkçe ve Arapça yazılı bildiriler dağıtıldığını açıkladı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bildirileri dağıtanların birkaç kişi olduğunu, amacın vatandaşlar arasında huzuru bozmak olduğunu söyledi.

'ESAD'A DESTEK VERENLERİN BAŞINI GÖVDESİNDEN AYIRACAĞIZ'

Milletvekili Ümit Özgümüş, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Nisan’da kim olduğu belli olmayan kişi veya kişilerin, Şeyh Muaz-el Hatip Taburu isimli bir örgüt imzasıyla Alevi vatandaşlarının ev ve iş yerlerinin kapılarının altına bildiri attığını söyledi.

Sükunet çağrısı yapan Ümit Özgümüş, "Cihat çağrısı yapan ve Esad’a destek verenlerin başının gövdesinden ayrılacağı yönünde tehditler içeren bildirileri, ev ve işyerlerinin kapılarının altından atarak dağıtmışlardır. Sosyal medyada hızla yayılan bu bildirilerle ilgili, ne gibi önlem alınması ve nasıl bir tepki gösterilmesi yönünde çok sayıda telefon ve mesaj aldık" dedi.