Diyarbakır’da bir uzman çavuşun silahlı saldırıya uğraması sonucu başlatılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve 3 gün sonra serbest bırakılan 78 yaşındaki Saliha Narin, “Gözaltına alınmam Türkiye’deki zulmün açık bir fotoğrafıdır. Artık yeter” dedi.  

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde 23 Ekim sabahı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Uzman Çavuş Bilal Dicle’nin ardından Şehitlik ve Ben û Sen mahallelerinde başlatılan gözaltı operasyonunda en az 24 yurttaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında 78 yaşındaki Saliha Narin de bulunuyordu. Tansiyon ve şeker hastası Narin, TEM Şube’de tutulurken sağlık durumu kötüleşti. Ambulansla müdahale edilen Narin ile diğer 23 yurttaş, 3 gün süren gözaltının ardından serbest bırakıldı. 

PKK’YE KATILAN OĞULLARI SORULDU

Gözaltına alınma nedeni ve TEM’de yaşadıklarını zulüm olarak nitelendiren Narin, gözaltına alınma sebebinin öldürülen uzman çavuştan kaynaklı olduğunu söyledi. Sabah saat 04.00’te özel harekat ve timler tarafından evine baskın yapıldığını anlatan Narin, evinin didik didik arandığını söyleyerek, daha sonra emniyete götürüldüğünü belirtti. Narin, emniyette biri 2000 yılında, diğeri ise 2008 yılında PKK’ye katılan oğulları ile görüşüp görüşmediğinin sorulduğunu aktardı.

Evi arayan özel harekâtçıların duvarda asılı olan oğullarının fotoğraflarını yırtmaya yeltendiğini, ancak kendilerini engellediğini anlatan Narin, “Polislere, ‘Oğullarımın fotoğraflarını yırtıp atmadan önce beni öldürün sonra onların fotoğraflarını yırtıp atın’ deyince bir şey yapmadılar” dedi. 

‘UZMAN ÇAVUŞ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE NEREDEYDİN?’

Narin, emniyette sorulan soruları şöyle anlattı: “Gözaltındayken, bana ‘uzman çavuş öldürüldüğünde orada mıydın?’ diye sordular. Ben de ‘hayır hastanedeyim’ dedim. Kendi aralarında konuşan iki polis ‘Bu yaşlıları ne diye toplayıp çöp olarak dolduruyorsunuz buralara’ dediklerine tanık oldum. Diğer polis ise ‘bunlar hak ediyor’ diye yanıt verdi. Özelikle PKK’ye katılan oğullarımı sordular ve ‘neredeler’ diye baskı kurdular. Ben de onlara ‘Biri 17 yıl diğeri 9 yıl önce katılmış. Ben yaşlı ve hasta bir kadınım. Nerede olduklarını bilmiyorum. Yerlerini biliyorsanız buyurun birlikte gidelim’ dedim.” 

‘GÖZALTINA ALINMAM TÜRKİYE’DEKİ ZULMÜN FOTOĞRAFIDIR’

Gözaltında ilaçlarını almadığı için bayıldığını söyleyen Narin, “78 yaşında yaşlı bir kadını gözaltına almak zulümdür. Türkiye’deki zulmün fotoğrafıdır. Yıllardır devletin zulmünden ailecek kurtulamadık. Baskı altındayız. Bu devlet Kürtlerin kanını da içse rahatlamaz. Devletin kendisi Erdoğan’ın emrindedir. Kabul etmiyoruz. Artık bu zulüm yeter diyorum” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com