Hayatlarını 12.12.2012 tarihinde birleştirmek isteyen çiftler, İzmir'deki evlendirme dairelerinde yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Nikah dairelerine yapılan başvuru sayıları, normal dönemlere göre yaklaşık 3 kat arttı.

Hafta içi 5 ile 10 arası nikah töreninin düzenlendiği Karabağlar Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne 12.12.2012 tarihinde evlenmek için başvuranların sayısı 30'a ulaştı.

Günlük ortalama 10 nikahın kıyıldığı Karşıyaka Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne bu özel günde evlenmek için başvuranların sayısı ise 27 oldu. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, nikah salonunun kapasitesinin dolduğunu açıklayarak yeni talepleri geri çevirmek zorunda kaldı.

Bu tarihte nikah kıymak isteyen çiftlerin sayısı, İzmir'in en büyük iki ilçesinden Konak'taki Fuar Evlendirme Dairesi'nde 14'e, Bornova'da ise 30'a çıktı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, insanların özel tarihlerde evlenmek istemesini ''yaşamı anlamlaştırma ve mutluluğu yakalama çabası'' olarak nitelendirdi.

Bornova Belediyesi nikah memuru Üzeyir Yıldız ise aralık ayında günde en fazla 8-10 nikah kıydıklarını, ancak bu özel tarihteki nikah sayısının 3 katına çıktığını belirtti. (ntvmsnbc)