8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Taksim'de yapılacak Feminist Gece Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Cihangir Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, yürüyüş için hazırlık yapıyor. Kadınların toplandığı caddeye çok sayıda polis ve gözaltı aracı sevk edildi.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Cihangir Caddesi’nde toplanan kadınlar, hazırlıklarını tamamladı. Kadınlar yanında getirdikleri bayrakları Cihangir Parkı üzerinden sarkıtarak dalgalandırdı.

Kadınlar "Sokakları da meydanları da terk etmiyoruz", "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor", "Jin, jiyan, azadi" (Kadın, yaşam, özgürlük), "Yaşasın kadın dayanışması", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Katil devlet hesap verecek" ve "Hükümet istifa" sloganları attı.

8-mart-3-lmYH

Kadınların yürüyüş yapacağı güzergaha ek polis takviyesi yapıldı. Cihangir Caddesi'nde iki aşamalı bariyer kuran polisler kadınları ablukaya aldı. Kadınlar ise "isyan" sloganları attı.

Kadınların toplandığı alana CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da geldi.