Sevimli dostlarımızı beslerken kuru mamanın yanı sıra yaş mama ile besleyebilirsiniz. Hem kokuları hem de lezzetli olmaları sebebi ile köpekleriniz yaş mamayı yerken mutlu olabilir. Sürekli kuru mama ile beslediğiniz köpeğinize, vereceğiniz yaş mamalar onlar için ödül niteliğinde olacaktır. Kuru köpek mamasında olduğu gibi konserve yaş köpek mamasının da birçok çeşidi bulunmaktadır. Yaş mama alırken, köpeğinizin yaşına, ırkına, cinsiyetine göre yaş mama tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Kuru köpek mamaları düzenli bir periyot oluşturulup her gün verilebilen gıdalardır, yaş köpek mamaları daha çok sevimli dostunuzu ödüllendirilmek için verilir. Ancak siz yaş mamayı sadece ödül maması olarak görmeyip bazı zamanlarda her iki mamayı da köpeğinize servis ederseniz sevimli dostunuzun ne kadar mutlu olduğunu gözlemleyeceksiniz. Köpek maması seçmek zorlu bir süreç olduğu için doğru mamayı seçmekte zorlanıyorsanız bir uzmana danışıp doğru mamayı satın almada konusunda bilgi alabilirsiniz.

Yaş Mama Çeşitleri

Konserve mama çeşitleri; dana etli, kümes hayvanı etli, geyik etli, balık etli, karaciğer eti, tavşan etli, patatesli, somon balıklı ve tahılsız makarnalı, havuçlu, peynirli gibi birçok çeşitte yaş mama ürünleri mevcuttur. Peynirli yaş mama sindirim sistemini destekleyip, sığır etli, işkembeli, kuzu etli mamalar sevimli dostlarınızın eklemlerinin güçlenmesinde faydalı olan mama çeşitleridir. Bu mamalar aynı zamanda sevimli dostlarınızın ihtiyacı olan gerekli minarel, vitamin, protein, amino asit yönünden zenginleştirilmiş gıdalar oldukları için sevimli dostunuzun diş, kas gelişiminde sağlıklı ve enerjik olmasını sağlayan yiyeceklerdir. Bu sebep ile içiniz rahat bir şekilde yaş mamaları da tercih edebilirsiniz. Satın alacağınız mamaların içeriklerini inceleyebilir, sevimli dostunuza uygun besinli gıdaları satın alabilirsiniz. Yaş mamalar konserve içinde bulunduklarından dolayı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmesi gereken gıdalardır. En geç 3 gün buzdolabında durduktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Bu neden ile küçük kutu içerisindeki mamaları tercih etmeniz çok daha faydalı ve ekonomik olacaktır.

Not: Sevimli dostunuz için gıda servisi yaptıktan sonra her zaman yanında taze su bulundurmayı unutmayınız. Can dostunuz almış olduğu mamalardan sonra susayacak ve taze suya ihtiyaç duyacaktır.