Diyarbakır Merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı (Yeşilvadi) Mahallesi’nde, Sur Belediyesi tarafından yaptırılan Hizmet Binası ve Yas Evi’nin açılışı yapıldı.

 

Açılışa, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Protestan Kilisesi Papazı Ahmet Güvener, Seydalar ve Çarıklı Mahallesi sakinleri katıldı.

 

Açılış öncesi konuşan çok dilli belediyecilik hizmetleri nedeniyle sürekli soruşturmaya uğrayan Abdullah Demirbaş; “Değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Bizler halkımız için ne yaparsak yapalım yine de azdır. Bizler imkân ve gücümüze göre bu hizmetleri yapmaya çalışacağız. Ayrıca su ve kanalizasyon için de belediyemizin çalışmaları hızla ilerleyecektir. Biz bu çalışmaları yaparken halkımızla el ele vererek daha iyi bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Sizden isteğim belediyenize sahip çıkıp bizleri yalnız bırakmayın” dedi.

 

İlk olarak belediyenin hizmet binasının açılışı yapıldı. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Vekil Nursel Aydoğan ve anneler kurdeleyi keserek hayırlı olmasını dilediler. İçeriyi gezen konuklar, hizmet binasından yas evinin açılışına geçildi. Yas evinin açılışını ise Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Protestan Kilisesi Papazı Ahmet Güvener ve Seydalar beraber kesti. Açılışın ardından konuklar ve halk hizmet binası bahçesindeki resepsiyona katıldı. Resepsiyonda Sur Belediyesi Gençlik Korosu konuklara hareketli parçalar seslendirdiler.