Ay Yapım, "Yargı" dizisinde Savcı Pars karakterine hayat veren oyuncu Mehmet Yılmaz Ak'ın diziden ayrıldığını açıkladı.

Ay Yapım, ilk bölümü Eylül 2021'de izleyiciyle buluşan "Yargı" dizisinde Savcı Pars karakterini canlandıran oyuncu Mehmet Yılmaz Ak'ın diziye veda ettiğini açıkladı. 

Açıklamada, Ak'ın yaşadığı sağlık sorunları gerekçesiyle diziden ayrıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"'Yargı' dizimizin oyuncularından Mehmet Yılmaz Ak yaşadığı sağlık probleminin çalışmasına mani olduğunu belgeleyen uzman doktor raporunu yapım şirketimize sunmuş ve projemizden kendi isteğiyle ayrılmıştır. 'Yargı' hız kesmeyen hikâyesiyle seyirci izleyici ile buluşmaya devam edecek."

Ak'ın diziye veda etmesinden hemen önce, Savcı Pars'ın kalemi görevindeki Rıdvan karakterini canlandıran Yiğit Kalkavan da diziden ayrılmıştı.

Bu ayrılıkların, Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun başrolde yer aldığı dizinin yakın zamanda final yapacak olması nedeniyle yaşandığı öne sürülmüştü.

Medyarad'da yer alan haberde, dizinin haziran ayında ekranlara veda edeceği aktarılmıştı.

Senaryosunu Sema Ergenekon’un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Ali Bilgin'in oturduğu dizinin oyuncu kadrosunda Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz ile beraber Hüseyin Avni Danyal, Uğur Polat, Cezmi Baskın, Mehmet Yılmaz Ak, Kenan Bal, Zeyno Eracar, Uğur Aslan, Arda Anarat, Şükran Ovalı, Muttalip Müjdeci, Merih Ermakastar, Emir Özden, Elif Melda Yılmaz, Pınar Çağlar Gençtürk, Nilgün Türksever, Onur Özaydın, Beren Nur Karadiş, Zeynep Atılgan ve Merve Ateş yer alıyor.

Yakın zamanda Yunanistan uyarlaması yapılan dizinin, ABD'de izleyiciyle buluşmaya hazırlandığı ve "Secretos de sangre" adıyla İspanyolca olarak yayınlayacağı öğrenilmişti.