Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde yaptığı konuşma ile gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Yarbay Mehmet Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Alkan'la ilgili soruşturma başlatıldığını Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün yayınlanan, "O yarbay aynen şunları söyledi" başlıklı yazısında soruşturmayı şöyle duyurdu:

"Nitekim iftiralar anında başladı. Yarbayın “PKK-HDP ağzıyla konuştuğunu”, “PKK sözcülüğü yaptığını”, “Fethullah Terör Örgütü mensubu olduğunu” da öne sürdüler. Bu yalan, dolan, iftiralar bitmez. Daha buna yenileri eklenir. Bakarsınız komutanı sol örgütün mensubu gibi de gösterirler. Alevi olduğunu dile getirip saygısızca ifadeler kullanırlar.

Yaptığı açıklamalardan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması başlattı. Tabii bunun sonucunda nasıl karar verilir bilemiyorum ama AKP’lilerin bu gelişmeyi yakından takip edeceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Çünkü, AKP’nin aleyhine kim yazıyor, kim konuşuyorsa onların cezalandırılması için ellerinden geleni yapıyor, devlet imkanlarını da sonuna kadar kullanıyorlar."