Orman yangınları nedeniyle yaklaşık 65 bin hektarlık alanın tahrip olduğu komşu Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis, yangınla mücadelede başarısızlık nedeniyle yöneltilen eleştirilerin gölgesinde kabinedeki bazı görevlerde değişikliğe gitti. Başbakanlık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı İoannis İkonomu, başbakanlığa bağlı Devlet Bakanı Yardımcısı ve Hükümet Sözcülüğü görevine getirilirken; İkonomu’nun eski görevi E-Devlet Bakan Yardımcısı Georgios Stilyos'a verildi.

Stilyos’un yerine de eski Devlet Bakanı Yardımcısı Theodoros Livanios getirildi. Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Christos Triandopulos da Devlet Yardımları ve Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Yardımcılığı görevini üstlendi. Başbakanlığa bağlı eski Devlet Bakan Yardımcısı Christos Skertsos ise önceki yetkilerini muhafaza ederek, Devlet Bakanı oldu.

Kabinede yeni görevlere getirilen bakan ve bakan yardımcıları, Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen dini törende, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Miçotakis’in huzurunda yemin ederek göreve başladı. Yunan basınındaki haberlerde, hükümet içerisinde Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili sert eleştiri ve tepkiler nedeniyle değişiklik yapıldığına işaret edildi. Öte yandan Miçotakis’in kilit görevlere yakın çevresinden isimleri getirdiği yorumu yapıldı.