Nüfus artışı, şehirleşme ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı bina sistemleri geliştirilmeye başlandı. Akıllı binalar, insanların daha yüksek güvenlikli ve konforlu yaşam sürmelerini sağlıyor. 

Evenos yangın söndürme sistemleri tüm bina türleri için en etkili ve doğru yangın söndürme sistemleri kurulumu yapıyor. Akıllı binalarda da yangın algılama sistemleri güvenlik risklerinin ortadan kaldırılması için oldukça etkilidir.

Akıllı Bina Sistemleri

Akıllı binalarda bulunan tüm sistemler birbirine entegre olarak çalışır. Yangın algılama sistemi akıllı binalarda, alarmın hangi noktadan geldiğini yetkililere anında bildirir ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlar. Yangın sistemleri ile güvenlik kamera sistemleri entegre edildiği için kontrol noktasından binanın tüm noktaları anında kontrol edilerek önlemler alınabiliyor.

Akıllı Binalar İçin Güvenlik Sistemleri Kurulumu

Akıllı binalar için yangın ve güvenlik sistemleri projeleri geliştiren Evenos firması, profesyonel çözümleri ile binaların daha güvenli olmasını sağlıyor. 

Gaz algılama sistemleri kurulumlarını da diğer güvenlik sistemleri ile entegre olarak kuruyor ve söndürme sistemleri ile yangınların oluşmasını önlüyor. Yangın uyarı sistemleri için kablolu ya da kablosuz alarm panelleri kullanarak güvenliğin üst düzeyde oluşmasını sağlıyor.

Yangın Söndürme Sistem Türleri

Akıllı binalarda yangın uyarı sistemleri güvenlik açısından oldukça etkilidir. Akıllı bina teknolojilerine uygun yangın uyarı ve söndürme sistemleri her bölüm için farklı sistemler kullanılarak yapılabiliyor. Yangın söndürme sistem türleri arasında şunlar yer alıyor.

  • Köpüklü söndürme,
  • Sulu söndürme,
  • Temiz gazlı söndürme,
  • Davlumbaz söndürme,
  • Karbondioksitli söndürme,

İnsan ve eşya bulunma durumuna göre yangın söndürme sistemi türü belirleniyor ve uygulanıyor.

Akıllı Bina Güvenlik Önlemleri

Akıllı binalar, çok sayıda insanın bir arada yaşadığı yerlerdir. Bu binaların tüm sistemleri farklı entegrasyon ile çalışmakta ve insanların teknolojinin yeniliklerinden faydalanmaları sağlanmaktadır. Akıllı bina güvenlik önlemleri seçenekleri arasında şunlar yer alıyor.

  • Yangın alarmı,
  • Güvenlik kamera sistemleri,
  • Geçiş kontrol sistemleri,

Binaların yapısına ve bölümlerine göre pano içi yangın söndürme sistemleri kullanılabiliyor. Firma, uzman kadrosu ve deneyimi ile yangın söndürme sistemlerinin akıllı binalarda en etkili şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Akıllı Binalar İçin Yangın Uyarı Sistemi Kurulumu

Bina yangın uyarı sistemleri kurulumları, inşaat aşamasında projelendirilebildiği gibi daha sonradan da yapılabiliyor. Akıllı binalar için yangın uyarı sistemi kurulumları, bina genelini kapsayacak şekilde proje hazırlanarak yapılıyor. 

Akıllı binalarda tüm güvenlik sistemlerinin merkezi bir sistem üzerinden entegre edilmiş olması, yangın uyarı sisteminin de bu entegrasyona göre yapılmasını gerektiriyor. Yangın uyarı sistemi, bina içerisinde herhangi bir noktada duman yoğunluğu oluştuğunda bilgi verecektir.

Akıllı Binalar İçin En İdeal Güvenlik Sistemleri

Yangın güvenlik sistemleri firması olarak tüm bina türleri için çalışmalar yapılıyor. Akıllı binalar için en ideal güvenlik sistemlerinden birisi yangın uyarı sistemleridir. Yangın algılama ve alarm sistemleri her ne sebeple olursa olsun oluşacak olan yangınların başlamadan söndürülmesini ve risk oluşturmamasını sağlayacaktır.

Güvenlik Sistemi Entegrasyonu

Akıllı binalarda yangın uyarı sistemleri, insanların yangına karşı ilk müdahaleyi yapması ve gerekli önlemleri alması açısından önemlidir. Yangın uyarı sistemleri, anons sistemi ile entegre edildiği için yangın riski durumlarında binada bulunan kişilerin hızlı tahliye edilmesini sağlar. Kamera sistemi entegrasyonu ise 7/24 kontrol edilmesini sağlıyor.

Yangın Uyarı Sistemlerinin Çalışması

Akıllı binalarda yangına karşı önlemlerin alınabilmesi için yangın algılama sistemleri kuruluyor. Yangın uyarı sistemleri, yüksek ısı, duman ya da alev algılaması üzerine programlanıyor. Bu etkenlerden birisi algılandığında alarm sistemi ile uyarı yaparken, kullanılan söndürme sistemi devreye girerek su, köpük ya da gaz etkisi ile yangını önlüyor.