Bayramın 3. gününde yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, İzmir'de yollarda hasara neden oldu.

Güneşli bir haftanın ardından bugün saat 03.00 sıralarında İstanbul genelinde yağmur etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu. Yağmurun İstanbul'da gün içinde kuvvetini artırması bekleniyor.

İzmir'de, dün öğle saatlerinde başlayarak aralıklarla süren sağanak yağmur gece etkisini arttırdı. Araçlar bazı noktalarda göle dönen yollarda ilerleyemedi. Bazı yollarda yollarda çukurlar oluştu. Kentin çeşitli semtlerinde 50 ev ve işyerini su bastı.

Yağmur batı, güney ve kuzey bölgelerde kendini kuvvetli hissettirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, cuma ve cumartesi günü ise yurt genelinde 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, Bolu, Düzce ve Zonguldak için Perşembe ve Cuma günleri için kuvvetli rüzgar ve yağışın etkisiyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üç günlük tahmini şöyle:

18.10.2013 Cuma günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

19.10.2013 Cumartesi günü, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

20.10.2013 Pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek. (Cnn Türk)